Tabere pentru copii Romania | Sport Ski Club | 0744.381.599

TABERE  Explorer 2024

Perioada:        23.06.2024 - 28.06.2024, Padis Explorer(2050 ron, cazare la casute)

                       08.07.2024 - 13.07.2024 Borsec Explorer (2150 ron,cazare la pensiune)

                       21.07.2024 - 09.08.2024 Trascau Explorer (1850 ron, cazare la pensiune si cort)

                       04.08.2024 - 09.08.2024  Maramures Explorer(1850 ron, cazare la casute si cort)

O saptamana complet diferita de toate celelalte-O saptamana in mijlocul naturii in care fiecare are rolul sau, fiind cu totii in acelasi timp o echipa. Aici nu avem grija doar de lucrurile personale, avem grija atat de noi insine, cat si de ceilalti. 

  

Apuseni –Padis Explorer, 23.06.2024 -28.06.2024 

Pret informativ:2050 ron

Locatie : Camping Padis, cazare la cabanute

Ne intereseaza siguranta, distractia si lucrurile noi pe care le dobandesc copiii. 

Unii dintre voi cu siguranta nici nu stiti unde sa-i localizati…vecinii Muntilor Apuseni-zona deosebit de frumoasa care permite atat plimbarile cu biciclete cat si drumetii pe trasee inedite si pline de adrenalina.O provocare pentru echipa Sport Ski Club !

 

 Ne propunem ca la sfarsitul taberei toti participantii: 

 •         sa stie cum s-au format pesterile, care este geneza acestora, si de cate tipuri sunt ele sa stie care sunt elementele unei pesteri, si ce reprezinta fiecare (gura pesterii, galeriile, salile, puturile, hornurile sau sifoanele), si care sunt microformele de relief din pesteri (stalagmitele, stalactitele, coloanele, etc)
 •         sa poata recunoaste, pe langa pesteri, si alte forme de relief carstic (dezvoltat pe calcare), si anume: arcade naturale, chei, lapiezuri, doline, ponoare, izbucuri, etc. sa stie sa isi faca rucsacul pentru o tura pe munte in functie de lungimea turei
 •         sa se hraneasca si hidrateze corect in tura sa isi dozeze efortul de-a lungul unei zile
 •         sa stie sa interpreteze o harta, sa se orienteze cu harta, busola, gps-ul, telefonul, si altele
 •         sa dobandeasca o apreciere a distantei si a angajamentului unui traseu
 •         sa cunoasca si sa aplice regulile de siguranta si de conduita in gestionarea unei ture de pe munte in grup (procedura in caz de accidente, comunicarea in cadrul grupului inclusiv prin intermediul statiilor de emisie-receptie, etc.)
 •         sa cunoasca importanta incurajarii celorlalti atunci cand se parcurge un traseu in echipa
 •         sa isi insuseasca notiunile elementare ale educatiei montane (ecologie, respectul fata de ceilalti si fata de natura, etc.)
 •         sa aprecieze corect riscurile unei ascensiuni (prognoza meteo, zone periculoase de pe traseu, altepotentiale pericole – trecerea pe langa o stana, etc.), si sa stie ce masuri sa ia in functie de acestea

 

Trasee programate :

-        Cheile Somesului Cald

-        Cetatile Radesei

-        Ghetarul Focul Viu

-        Cetatile Ponorului

-        Pestera Meziad

-        Pestera Farcu

-        Tir cu arcul si airsoft

Traseele sunt de dificultate medie dar de o frumusete aparte.Vom invata ce sunt dolinele, avenele, cum ne comportam in pesteri, ce echipamente trebuie sa nu ne lipseasca din rucsac.Ne vom prepara singuri hrana si  ne vom organiza singuri serile de cort astfel incat sa fie o vacanta de neuitat.Pana acum am reusit si cu siguranta anul acesta va fi si mai frumos. 

 

MUNTII HARGHITA EXPLORER,BORSEC, 14.07.2024-19.07.2024

Locatie: Vila Sport Borsec, acces auto pe drum asfaltat

Pret informativ: 2150 ron, cazare la pensiune, 18 participanti

Pret informativ:  ron,maxim 18 participanti

Tabara Explorer Borsec este un loc special dedicat celor pasionati de explorare si aventura în natura. Situata în pitorescul oras Borsec din judetul Harghita, România, tabara ofera oportunitati unice pentru tineri si adulti de a descoperi frumusetea si diversitatea peisajelor montane din Muntii Harghita.

Tabara Explorer Borsec organizeaza diverse activitati si programe adaptate diferitelor niveluri de experiente si interese ale participantilor. Acestea pot include excursii ghidate pe trasee montane, drumetii catre cascade si pesteri, orientare în natura, escalada, rappel, mountain biking, observarea faunei si florei locale, precum si activitati de echipa si team building.

Participantii la tabara au oportunitatea de a învata tehnici de supravietuire în natura, de a-si dezvolta abilitatile de orientare si de a se conecta cu mediul înconjurator într-un mod responsabil si sustenabil.

În plus, tabara ofera facilitati de cazare si masa, precum si instruire si supraveghere din partea unui personal experimentat si bine pregatit. Este un loc ideal pentru cei care doresc sa-si petreaca timpul liber în aer liber, sa-si testeze limitele si sa creeze amintiri de neuitat în mijlocul naturii salbatice si fermecatoare din Borsec si împrejurimi.

 

Trasee programate:

-        Poiana Zanelor si Cetatea Bufnitelor

-        Cariera de travertin,

-        Cascada Beke-O cascada pitoreasca situata în apropierea orasului Borsec, unde vizitatorii pot face drumetii si pot admira frumusetea naturala a peisajului.

-        Muzeul apelor minerale-Situat în Borsec, acest muzeu ofera informatii interesante despre istoria si importanta izvoarelor minerale din zona, precum si despre procesul de îmbuteliere si distributie a apei minerale.

-        Traseul Varful Cetatii si lacul Stancoasa

-         Castelul Miko al Ciucului

-        Catarare ,jocuri,distractie si o zi la Fontana Balneo

Bineinteles mai sunt si surprize pe care vi le pregatim si pe care dorim sa le descoperiti. Vom continua cu ceea ce am invatat in taberele de supravietuire-montarea unei tabere de corturi, pregatirea hranei si a rucsacului pentru drumetie, orientarea pe timp de noapte.

 

Trascau Explorer, 21.07.2024- 26.07.2024

 Locatie- Centrul de tineret "Marioara Puscas", 18 locuri

Pret informativ: 1850 ron, cazare la pensiune si corturi

Regiunea Trascaului, situata în judetul Alba, în centrul României, este o zona cu peisaje montane spectaculoase, paduri dese si sate traditionale. Iata câteva dintre obiectivele turistice din zona Trascauluipe care le vom parcurge:

 1. Castelul de la Rimetea: Acest castel situat în satul Rimetea este o bijuterie arhitecturala si ofera vederi panoramice asupra peisajului montan din împrejurimi.

 2. Piatra Secuiului: Aceasta formatiune stâncoasa este una dintre cele mai cunoscute atractii naturale din Trascau. Ascensiunea pe vârf ofera o perspectiva panoramica impresionanta asupra regiunii.

 3. Cheile Turzii: Situate în apropierea orasului Turda, Cheile Turzii sunt un paradis pentru alpinisti si iubitorii de natura. Aici puteti explora chei înguste, stânci abrupte si peisaje spectaculoase.

 4. Pestera studentilor, padurea de larice de la Vidolm

  Satul Rimetea: Acest sat traditional sasesc este renumit pentru arhitectura sa specifica si pentru peisajul rural idilic
 5. Activitati outdoor, montare de corturi, pregatirea hranei, jocuri
 6. Cheile Turzii

 

 MARAMURES EXPLORER, 04.08.2024-09.08.2024

Locatie-Camping Bradova, Barsana

Pret informativ, 1850 ron(cazare la cort si casute), 18 participanti

Bârsana este una dintre cele mai pitoresti localitati din Maramures si este renumita pentru manastirea sa de lemn si pentru frumusetea peisajului din jur.

Bârsana si împrejurimile sale ofera numeroase trasee de drumetii, care te duc prin peisaje montane pitoresti, paduri de conifere si pasuni verzi. Aceste trasee sunt perfecte pentru cei care doresc sa exploreze frumusetea naturala a regiunii.

Ateliere mestesugaresti: În Bârsana si în satele din jur, vizitatorii pot întâlni mesteri populari care îsi practica mestesugurile traditionale, precum sculptura în lemn, olaritul sau tesutul.

Activitati programate:

- Drumetii in zona , preparare hrana la foc

- Cascada Cailor si Lacul Stiol.Functionarea morilor de apa

- Ateliere mestesugaresti

- Memorialul durerii si Muzeul satului maramuresan

- Vizita la Casa Olarului Daniel Les si lucrul cu lutul

- Regiunea ofera o experienta autentica a culturii si naturii românesti si este o destinatie ideala pentru cei care doresc sa descopere traditile si frumusetea naturala a României.

- manastiri maramuresene

De ce sa alegi Tabara de Vara Explorer?

 • Experienta si expertiza: Cu ani de experienta în organizarea taberelor de vara si o echipa dedicata de profesionisti, suntem pregatiti sa oferim o experienta memorabila si sigura pentru copii.
 • Diversitate si adaptabilitate: Cu programe variate si activitati personalizate pentru diferite grupe de vârsta si interese, fiecare participant va gasi ceva care sa îl inspire si sa-l motiveze.
 • Focus pe dezvoltare personala: Ne angajam sa oferim nu doar divertisment, ci si oportunitati de crestere si dezvoltare personala pentru copii, promovând valori precum responsabilitatea, respectul si încrederea în sine.

Alege Tabara de Vara Explorer pentru o vara plina de aventura explorare si amintiri de neuitat pentru copilul tau!

 

Va zic…Haideti cu noi intr-o aventura de neuitat!

Sa nu uitam ca suntem o echipa de sportivi polivalenti si voleiul, fotbalul si badmingtonul nu vor lipsi din program.

In speranta ca ne-am ridicat la nivelul cerintelor voastre si v-am trezit amintiri frumoase nu ne ramane decat sa va multumim celor care ati participat pana acum si promitem sa nu va dezamagim pe cei vechi si pe cei noi in programele din  vara  2023.Ce invatam?

-        sa ne preparam singuri hrana

-        -sa deslusim urmele animalelor salbatice

-        Sa ne orientam cu busola

-        Sa fim responsabili si ordonati

-        Sa luam decizii fara ajutorul parintilor

-        Sa fim o echipa